17.6.2016

LAHJAKSI, TULIAISIKSI, OMAKSI ILOKSI

Kesä, kärpäset ja mökkireissut. Mukava olisi viedä ystäville tuliaisiksi jotain paikallista, mutta mitä se voisi olla. Kokosin listaa, mitä kaikkea kivaa paikallista täältä voisi viedä tuliaisena tai lahjaksi. 

Juomia: Kiteeläistä Kalevala-giniä, Kalevala-vodkaa, Aitoa kitteeläistä pontikkaa, Savikon tähkää, Paksuniemen juomatehtaan Jyrki-siiderit, mehut, marjaviinit

Käsitöitä: Saranian nahkatyöt hevosille, lehmille, alpakoille ja koirille sekä nahkavyöt ihmisille, Erästuotteen nahkatuotteet, paikallisten käsityöläisten käsityöt, Tohmis rulettaa -paidat

Taideteoksia: useita paikallisia kuvataiteilijoita, puiset taideteokset, tekstiilitaide, veistokset,

Keramiikka: EiMi-keramiikka, Galleria Savipajan enkelityöt

Lähiruokaa: Mansikoita ja muita marjoja (katso lähiruokaopas), marjajalosteet esim. hyytelöt, hillot, mehut hunajaa, kalasäilykkeitä (mm. muikkuja, särkeä) ja –valmisteita, Nordic Koivun koivunmahlaa, paikallista leipää, leivoksia, kakkuja, jauhot, suurimot

Muita: Kirjat paikallishistoriasta, Nightwishin levyt, Marimekon pussukat, olkalaukut, sukset, tuotteet omasta kuvasta, kastematoja, turvetta, multaa, kuivakukat ja tuorekukat, taimet, Väre-pilkin pilkit.

Lahjakortit, pääsyliput: Kesäteatterin ja muiden paikallisten tapahtumien liput, lahjakortti paikallisiin palveluihin, ohjelmapalveluihin. 

Ostopaikkoja mm. tiloilta suoraan (ks. lähiruokaopas ja www.aitojamakuja.fi), Reko-lähiruokarengas, paikalliset liikkeet, Onnen kauppa, Sovintola, kirjakauppa, taidenäyttelyt, myyjäiset, tapahtumat, tehtaanmyymälät. 

Nämä nyt tulivat mieleen, mutta tässä ei varmasti ole vielä kaikki. Löytyy varmasti lahja joka tarpeeseen ja lähituotteita omaankin käyttöön. Laittakaa vinkkejä alle lisää. 

Sini Hukka, yrityneuvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti