12.8.2013

MUUTOKSEN TUULIA

Keski-Karjalan yrityselämässä näkyy piristymisen merkkejä syksyn kynnyksellä. Uusia yrityksiä on syntynyt ja syntymässä yritys- ja työpaikkamenetysten tilalle. Alkuvuonna on perustettu yrityksiä hyvää tahtiin: kaikkiaan kaupparekisteriin on kirjattu 40 uutta yritystä, joista osa tulee työllistämään enemmän kuin yrittäjän itsensä. Hyvä näin.

Muutoksia on nähtävissä myös Kiteen keskustan liikepaikoilla. Marimekko ei jätä Kiteetä kokonaan, sillä uusi myymälä on avautumassa keskustaan. Uusia ravintola-kahviloita avautuu kesän mittaan parikin: Pajokka aloitti jo kesäkuussa ja Retroravintola Reino avaa loppukesästä ovensa Kupiaisen liikekeskuksessa.

Tyhjillään olevista liiketiloista käydään jatkuvasti neuvotteluja, joten toiveissa on saada nekin täyttymään ja luomaan lisätarjontaa paikallisiin palveluihin. Myös Tohmajärvellä 9-tien varressa Peijonniemen koululla on käynnistynyt uutta yritystoimintaa. Joulumarkkinoille on luvassa paikalliseen kuluttamiseen ja lahjahankintoihin kannustava kampanja, joka toivottavasti innostaa sekä yrittäjiä että paikallisia asukkaita osallistumaan.

Uusia tuulia on luvassa myös kuntiemme hallinnossa. Sekä Kiteellä että Rääkkylässä vaihtuu kunnanjohtaja, joten uusia näkökulmia lienee tulossa myös hallinnon suunnalta. Seudullisen yhteistyön toivoisi  elpyvän ennakkoluulottomasti myös johtoportaan kesken.

Mielenkiintoinen syksy tulossa monessa mielessä. Yritystoiminnassa ainakin vaikuttaa hyvältä. Ja hyviä uutisia todella kaivataan menetysten ja takapakkien jälkeen.
 
Suvi Spoof, seutumarkkinoija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti