12.6.2013

KESKI-KARJALAN KESÄÄ MEILLE KAIKILLE!

Olen selaillut ja lukenutkin paikallislehtien kesänumeroita. Vaikka työni puolesta seuraan, mitä palveluja omilla kylillä ja naapurikunnissa on ja mitä täällä tapahtuu, kesälehtien sisällöt yllättävät.

Keski-Karjalassa palvellaan monipuolisesti, tehdään yhtä sun toista, järjestetään erilaisia näyttelyitä, tapahtumia, tansseja, kilpailujakin, avataan museoiden ovet, leireillään ja risteillään laineilla ja maatiloilla. On Potsipäivää, Perinnepäivää, Värtsiläpäivää, Kihausta, Kelttien kesää, Rajarockia, Nallerockia, Rokkimamman mestaa, yhteislauluiltaa ja vieläpä kamarimusiikkia. On joogaleiriä, musiikkileiriä, kässäleiriä, ratsastusleiriä, pajunpunontaa ja kuutamomelontaa, kuntosuunnistusta, soutu-uistelukisaa, Ponutaivalta, Elomarkkinaa, Endurokisaa, luokkakokousta, kesäretkeä, kirjallisuustapahtumaa ja jopa kansallispukujen tuuletuspäivä.

Kesäsoittajat ovat valmiita viihdyttämään ja meijerien myymälät täynnä kesäherkkuja. Lähiruokaakin löytyy. Liikennemyymälä huolehtii sinusta ja autostasi. Pienyrittäjä Pöntisen bisnekset naurattavat Värtsilässä, Korpiroju Kiteellä tippuu toista kesää ja Hunttalan Matti pelaa vilunkipeliään Tohmajärvellä.

Osta kengät edullisesti ja kesäkraka kirppikseltä, levähdä luonnossa, kerää mustikat ja maista mansikat, poikkea pikkupuoteihin, leikkauta lettisi, hierota hartiat. Majoitu mukavasti. Lähde leffaan, muista museot, käväise kirkossa ja pistä polkaksi, löydä Puun Sielu, töllistele kätten töitä. Nauti hyvästä paikallisesta ruuasta. Muista vatsan tasapaino ja suojaa ihosi auringolta. Tarvittaessa apua apteekista. Tapaa tuttuja ja tuntemattomia. Anna aikaa itsellesi ja läheisillesi. Nauti kesästä ja kärpäsistä!
 
Liisa Laasonen, kehittämispäällikkö

3 kommenttia:

 1. VisitKarelia, www.keski-kajala.fi, kuntien sivut, Matkakolmio... Ainakin edellä mainituilla on kaikilla omia listauksia yrittäjistä, palveluista ja tapahtumista. Liekö mikään ajantasalla sen enempää yrittäjien kuin tapahtumienkaan osalta. Kovin on sekavaa. Tuohon päälle kesälehdet ja muut mediat. Eikö Keski-Kajalaan saataisi YKSI toimiva ja ajantasalla oleva sivusto alueen palveluista ja tapahtumista. Tästä nykyisestä sekamelskasta ei kyllä ota mitään tolkkua. Jos taas tapahtumajärjestäjäjä tai palvelun tarjoaja haluaa tiedottaa olemassa olostaan, omien Facebook ja nettisivujen lisäksi asiasta pitäisi ilmeisesti ilmoittaa erikseen ainakin viidelle "viralliselle" alueen toimijalle, jotka ylläpitävät noita nettisivuja ja niiden sekamelskaa.

  VastaaPoista
 2. Ilpo Jorasmaa13.8.2013 klo 9.27

  Kiitos Liisalle hyvästä kokoelmasta. Minusta paikallislehtiä tarkasti lukemalla pääsee aika hyvin kartalle siitä mitä tapahtuu missäkin. Nimettömän(?) ajatuksiin voi myös yhtyä, mutta kukahan ylläpitäisi kaiken kattavaa ja ajan tasalla olevaa sivustoa?

  VastaaPoista
 3. Yhden alueen tarjonnasta ja tapahtumista tiedottavan foorumin ylläpito vie paljon vähemmän resursseja kuin viiden sivuston ylläpito. On se sitten www.keski-karjala.fi tai www.visitkarelia.fi tai mikä tahansa, niin yksi riittää. Paljon helpompaa kaikille. Erityisesti palvelua tai tapahtumaa etsivälle.

  VastaaPoista