23.5.2013

YHTEISTYÖTÄ ON JA EI OLE

Äskettäin kuulin kummia. Sosiaali- ja terveysalan pienyrittäjät tekevät Keski-Karjalassa tuloksellista yhteistyötä keskenään ja jopa kuntien kanssa. Iso kiitos tästä kuuluu kuulemma Ketin Hymy-hankkeen vetäjälle Katariina Eskeliselle. Minunkin pienet kokemukseni asiasta ovat myönteisiä, eli ei kun menestystä valitsemallanne tiellä.

Mitäs oppia tästä otamme? No, ainakin sen, että sote-yritykset varmistavat suotuisaa liikevaihtokehitystä ja asiakasvirran kasvua järkevällä yhteistyön avulla.

Olisikohan tässä opiksi otettavaa muillakin. Lapissa ja Kainuussa matkailuyritykset tahkoavat tulostaan suurelta osin antoisan yhteistyön avulla. Meilläkin lienee jotain orastavaa yhteistyötä ainakin Kesälahden suunnalla, mutta pientähän se on. Ääripäätä edustanee se yritys Kiteellä, joka kieltäytyy ottamasta ”kilpailevien” yritysten esitteitä näkyville oman yrityksensä tiloihin, muusta ”yhteistyöstä ”puhumattakaan.

Totta lienee sekin, ettei yhteistyö ole itsetarkoitus, mutta avain menestykseen se useimmiten on. Tästäpä tuli mieleen, että oletteko kuulleet viime aikoina avauksia keskikarjalaisten kuntien yhteistyöstä? Minä en ole tai ehkäpä olen nyt vain ollut uutispimennossa, kun tein tällaisen kysymyksen.
 
Ilpo Jorasmaa, toiminnanjohtaja
 
 

3 kommenttia:

 1. Katariina E.23.5.2013 11.59

  YHTEISTYÖ MAHDOLLISTAA MONEEN

  Nyt ei voi ensiksi muuta kuin kiittää kauniisti Ilpoa sekä alkuperäistä kiitoksenantajaa.
  Kaunis kiitos teille!
  Rehellisesti on kuitenkin todettava etten suinkaan yksin ole asioita ollut tekemässä;
  Ilman alueemme aktiivisia, yhteistyöhaluisia hoiva-ammattilaisia HYMYssä toteutettava yhteistyö ja verkostotoiminta ei olisi edes mahdollista.

  Uskon itse vahvasti, että yli yksilö-, organisaatio-, toimiala-, kunta- ja valtakuntarajojen tehtävällä tavoitteellisella, luottamukseen ja toisen arvostamiseen pohjautuvalla yhteistyöllä Keski-Karjala saadaan kukoistamaan ja menestymään.

  Mitä Sinä, hyvä lukija, olet valmis tekemään asian eteen?

  VastaaPoista
 2. Seppo Auvinen23.5.2013 13.45

  Pankkifuusioasiassa nimenomaan kiteeläiset ja tohmajärveläiset pankin edustajiston jäsenet ilmaisivat halunsa kehittää omaa, yhteistä Keski-Karjalaa itsenäisenä talousalueena. Tämä vaikuttaa varmasti myös kuntapuolella.

  Muistettakoon, että vanhaa, toimivaa kuntayhteistyötä on mm Ketin, maaseutuhallinnon ja kansalaisopiston muodossa.
  Helli teki sotepuolella syviä haavoja, mutta nekin on parannettavissa. Hyvä tahto, vahva usko ja aika auttaa moneen vaivaan jos niin halutaan.

  VastaaPoista
 3. Ilpo Jorasmaa23.5.2013 22.00

  Katariinalle.Onhan se totta, että yhteistyö syntyy vain osapuolten tahdosta ja toimesta, mutta itsestään se ei synny ja jonkun hommaa pitää viedä uskottavasti eteenpäin.
  Sepolle: Totta puhut. Nämä helmet vaan jäävät kaiken negatiivisen toiminnan varjoon. Kukahan ottaisi kopin kuntapuolella, jotta asiat lähtisivät laajemminkin rullaamaan. Nyt on nimittäin se "momentum", kuten lätkäTami sanoisi.

  VastaaPoista