15.2.2019

KEVÄÄN TUOMAT UUDET TUULET

Tätä blogia kirjoittaessa keväinen föhn-tuuli on päässyt lämmittämään ilmaa jo täällä itärajalla asti. Liekö keväinen ilma ja valon lisääntyminen syynä myös moniin positiivisiin uusiin avauksiin, joita seutukunnastamme on viime aikoina kantautunut korviin? Ohessa muutama poiminta.

- Kiteen kaupunki järjestää kesäasukastapaamisen 24. toukokuuta ensimmäisen kerran osana Kesälahden Citymahaton-liikuntaviestitapahtumaa. Myös Citymahaton uudistuu, kun viestin osana nähdään nyt myös opastettuja kulttuuri- ja luontokierroksia.

-Täysin uutena tapahtumana seutukuntaan on tulossa Tour de Karelianpolut –maastopyöräkilpailu. 8.6. järjestettävä tapahtumassa avataan samalla koko Karelianpolut-reitistö.

- Matkailutoimijat rakentavat ensimmäistä Keski-Karjalan omaa viikko-ohjelmaa tulevalle kesäsesongille. Ohjattuja aktiviteetteja on saatavilla pitkin viikkoa juhannuksesta elokuun loppupuolelle.

- Hiihtolomalaiset voivat vuokrata lumikenkiä nyt myös Kiteen keskustassa (Kesport). Nyt onkin paras aika hypätä keväthangille auringosta nauttimaan!

Uusia asioita ei tapahtuisi seudullamme ilman idearikkaita ja eteenpäin katsovia paikallisia ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Liekö suomalainen pessimistisyys syy siihen, että usein uusia ideoita esitettäessä osaamme nopeasti etsiä syyt siihen, miksi niitä ei kannata toteuttaa. Sen sijaan, että käyttäisimme resursseja siihen, miten nämä ideat saataisiin onnistumaan. Uskaltamalla kokeilla ja testata uusia asioita on kuitenkin arvokas merkitys seutumme elinvoimaisuuden kehittämisessä.

Haastankin kaikki heittäytymään avoimin mielin kohti uusia ideoita, joita eteesi saattaa kevään aikana tulla. Yrittänyttä ei laiteta!

Hanna Ikonen, matkailuasiantuntija, KETI Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti