19.12.2018

YHTEISTYÖ TOIMII!

Viime aikoina olemme saaneet lukea mediasta kommentteja, ettei Keski-Karjalassa enää tehdä yhteistyötä ollenkaan tai se on hyvin vähäistä. Esimerkiksi kuntien välisen yhteistyötoimikunnan lakkauttaminen on kuulemma johtanut siihen, että seudullamme ”ei tehdä oikeastaan mitään yhteistyötä”.

Yleensä käytännön yhteistyö toteutuu jossain muualla kuin toimikunnissa ja valtuustosaleissa.

Totuushan on se, että yhteistyö Keski-Karjalassa toimii erinomaisesti monella osa-alueella. Vaikka moni yhteistyöelimistä on lakkautettu, toimivat vaikkapa KETI, Jetina, Keski-Karjalan musiikkiopisto sekä monet yhdistykset nimenomaan seudullisen yhteistyön kautta.

Muutama esimerkki konkreettisesta yhteistyöstä.

Vuosien ajan seuturyhmä - johon kuuluvat kuntien, KETIn, Jetinan ja matkailun edustajat – on kokoontunut suunnittelemaan yhteisiä toimenpiteitä, työnjakoa sekä keskustelemaan seudun kehittämisestä. Myös seutumme markkinointia ja viestintää kehitetään yhdessä kuntiemme kehittämisestä vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Moni seudun kehittämiseen tähtäävä hankekin on saanut alkunsa seuturyhmän keskustelujen pohjalta.

Viimeisin näistä on KETIn hallinnoima, Jetinan rahoittama ja yhdessä matkailuyritysten kanssa suunniteltu Matkailuliidejä-hanke. Kuntiemme matkailuyrittäjät ja yhdistykset ovat kuluneen vuoden aikana yhdessä tuotteistaneet matkailupalveluita ja käyneet tutustumassa toistensa palveluihin, jotta voisivat paremmin ja kokonaisvaltaisemmin vastaanottaa tänne tulevat matkailijat.

Tohmajärven ja Kiteen lukioilla, ammattioppilaitoksella, musiikkiopistolla ja kansanopistolla on käynnissä Venäjä-yhteistyöhön liittyvä selvitys, jossa haetaan mahdollisia uusia opiskelijoita rajan takaa ja pyritään turvaamaan nuorisomme koulutuksen jatkuminen Keski-Karjalassa. 

Seudun urheiluseurat tekevät päivittäin kuntarajat ylittävää arvokasta työtä liikuntaa harrastavien lasten ja nuorten eteen. Jokainen meistä voi käydä vaikka junioreiden jääkiekko-ottelussa katsomassa, näkyykö kuntarajan merkitys pienten pelaajien joukkuehengessä.

Karelianpolut-kuntoreitistö on saatu syntymään pitkälti Rääkkylän ja Tohmajärven liikuntasihteereiden ja Kiteen vapaa-aikapäällikön erinomaisen yhteistyön ansiosta. Reitistön lupaprosessi ja maastotyöt on tehty hyvässä yhteistyössä kuntien teknisten osastojen, maanomistajien ja tukityöllistettyjen henkilöiden kanssa.

Ja paljon muutakin yhteistä meillä on, joten toivoisimme, että myös päättäjät ymmärtäisivät ja muistaisivat konkreettisen yhteisen tekemisen merkityksen seudulla.

Samalla kiitämme seudun asukkaiden, yhdistystoimijoiden ja yrittäjien yhteistyötä, jonka avulla on saatu aikaan erinomaisia, hienoja asioita, joiden arvoa ei voi rahassa mitata. 

Seuturyhmän jäsenet:
Maare Laakkonen, toiminnanjohtaja, Jetina ry
Suvi Spoof, seutumarkkinoija, KETI Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti