18.12.2018

JOULU ALKOI RAJALTA

Jouluhenkilöiden kohtaaminen

Tänään aamulla ennen auringon nousua Suomen Joulupukki tonttuineen ja Venäjän Pakkasukko lumihiutaletyttöineen tapasivat toisensa valtakunnan rajalla. Värtsilän tonttulakkiset koululaiset lauloivat joulun saapuvan jokaiselle ja tuovan juhlamielen ja joulurauhan. Venäjän hieman varttuneemmista nuorista koottu tanssiryhmä puolestaan esitti balettivaikutteisen valotanssin.  

Virallisten Tohmajärven kunnan ja Sortavalan kaupungin tervehdysten jälkeen vuorossa oli lahjojen jakoa lapsiryhmille ja potrettien ottoa. Toki namuja riitti aikuisillekin. 

Joulupukki ja suomalaisten ryhmä jatkoivat matkaansa Värtsilän lastentarhaan ja Sortavalaan viemään joulumieltä paikallisille lapsille lahjoituksena saatujen pakettien kera sekä ostoksille Sortavalaan. Pakkasukko ja Lumetar lähtivät vuorostaan tutustumaan päiväkoti Käenpesään ja koulukeskukseen ja Kiteen Kotkonnun palvelutaloon.

Tapahtuma järjestettiin nyt kahdeksannen kerran. Ensimmäinen kerta oli 25.11.2011. Ohjelma on vuosien mittaan jonkin verran vaihdellut, mutta perimmäisenä tarkoituksena on ollut lisätä suomalaisten ja venäläisten matkailu- ja palvelualan yrittäjien yhteistyötä sekä markkinoida Keski-Karjalaa venäläisille matkailijoille ja Venäjän Karjalaa suomalaisille. 

Tavoitteen saavuttamisessa on vielä tehtävää, mutta tällaisenaankin tapahtumalla on sijansa päivän piristäjänä ja joulumielen tuojana. 

Kiitokset tapahtuman järjestäjille ja ohjelman esittäjille! Laulun sanoja mukaellen: Taas toivotus hyvän joulun, joulurauhan näin tuo. Se kaikille juhlamielen, hyvän tahdon nyt tuo. Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!  

Liisa Laasonen, kehittämispäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti