27.5.2016

"KAIKKI HYVÄSTI"

Kysyimme pari viikkoa sitten Kesälahden messujen kävijöiltä, mitä he arvostavat eniten Keski-Karjalassa. Kaksi asiaa nousee selvästi yli muiden: luonto ja ihmiset.

Kaunis, puhdas luonto ja erityisesti vesistöt ovat selvästi paikallisille rakkaita. Esimerkiksi Puruvesi mainitaan useassa vastauksessa. Osaamme siis arvostaa omaa kotimaisemaamme. 

”Ihmiset” sai toiseksi eniten arvostusta: avoimuus, välittömyys, aktiivisuus, reiluus, avuliaisuus, leppoisuus, ystävällisyys – karjalaisuus kaikkinensa on täällä arvossaan. Joku mainitsee sukulaisten läheisyyden arvokkaimmaksi. 

Vapaus, rento elämä ja elämisen helppous ovat joillekin parasta Keski-Karjalassa. Palvelujakin arvostetaan ja toivotaan niiden edelleen säilyvän monipuolisina. Myös tapahtumat saavat huomioita, samoin erinomaiset harrastusmahdollisuudet.

Edellämainitut ovat paljolti niitä asioita, joilla Keski-Karjalaa markkinoidaan. On erinomaista, että myös me itse osaamme arvostaa ja olla ylpeitä näistä vahvuuksistamme.

Oman arvostus on noussut tänä keväänä esiin myös seudullisen elinkeinostrategian valmistelussa. Erityisesti nuorten teemaryhmässä keskusteltiin oman seudun arvostamisesta ja siitä, että paikalliset eivät välttämättä osaa nähdä niitä hyviä asioita, joita täällä on. Ryhmässä lähes kaikki ovat joko paluumuuttajia tai muualta tänne muuttaneita, joten he pystyvät arvioimaan ja vertaamaan seutua ja seudun palveluja muihin alueisiin ja paikkakuntiin. Vaikka joitain kielteisiäkin huomioita oli, jokainen kiitteli Keski-Karjalaa ja alueen palveluja. 

Asenteilla on valtavan suuri merkitys ja mielestäni arvostus poikii asenteista. Ollaan ylpeitä seudustamme ja kerrotaan se muillekin!

Suvi Spoof, seutumarkkinoija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti