21.12.2015

KIPINÄN SYTYTTÄMISTÄ

”Nyt minä sitten muutan Kiteelle”, sanoo naisääni puhelimessa. ”Oli puhetta, kun tapasimme, että ilmoitan, kun olen muuttamassa”.

Tapaamisesta on aikaa jo kolme vuotta: Helsingin Oma mökki –messuilla osastollamme käynyt rouva, jolla on vanha kotipaikka Kiteellä, tuli juttelemaan ja kertomaan tilanteestaan. Muutto oli ollut mielessä jo jonkin aikaa, mutta ei vielä tuolloin ollut ajankohtainen. Nyt hän oli vuokrannut pienen asunnon Kiteen keskustasta, josta on lyhyt matka käydä entisellä kotipaikalla ja huolehtia siitä.

Vastaavia, pitkään muuttoa suunnittelevia on tullut kohdattua vuosien mittaan paljon. Osa jää syystä tai toisesta toteutumatta, mutta osa toteutuu, kun aika ja elämäntilanne ovat otolliset. Siksi erilaiset kohtaamiset esimerkiksi isoilla messuilla ovat merkityksellisiä, vaikkei tuloksia voi heti mitata tai arvottaa numeroina. Kohtaamiset ja tarinahetket voivat sytyttää ajatuksen muutosta, mietityttää aikansa, kunnes vuosienkin kuluttua muutto toteutuu.

Kipinää pidetään yllä mm. jokavuotisin kesäasukaskirjein. Seudun ulkopuolella vakituisesti asuville kesäasukkaillemme on taas maaliskuussa lähdössä kirjepostia, johon kokoamme kattavan paketin tulevan kesän tapahtumia ja tekemistä, mutta myös houkuttelemme pysyviksi asukkaiksi seudulle. Ja joka vuosi jokunen muuttaakin. 

Suvi Spoof, seutumarkkinoija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti