11.5.2015

KESKI-KARJALAN YRITYKSILTÄ KYSELLÄÄN KUULUMISIA

Mitä yrityksille ja yrittäjille kuuluu, siinäpä vasta kysymys…  Päätimme ottaa asiasta selvää oman toimintamme suunnittelun ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ETKO-ennakointihankkeen tarpeisiin.

Kyselemme yrityksiltä tietoja työntekijämääristä, tulevaisuuden näkymistä alalla sekä omassa yrityksessä. Lisäksi kysymme arvioita yrityksen tilanteesta vuoden kuluttua.

Yritysten työntekijämäärä kiinnostaa KETIä ja erityisesti ETKO-hanketta siksi, että osaisimme arvioida tulevia työvoima- ja koulutustarpeita eri aloilla. Kysymme myös yrityksen arviota työntekijämäärästä vuoden kuluttua.  Tieto työpaikkojen vähenemisestä/ lisääntymisestä auttaa Osaava Keski-Karjala –hankkeen työntekijöitä  ennakoimaan tulevia rekrytointeja ja ennakoimaan tulevien lomautusten ja irtisanomisten vaikutusta alueen työllisyyteen.

Kysely on lähetty kaikkiin alueen yrityksiin, joiden sähköpostiosoite meillä on. Linkki kyselyyn löytyy myös Keski-Karjalan kehitysyhtiö Oy KETI –facebookista sekä KETIn internet-sivuilta.  Vastaukset kyselyyn ovat meille tärkeitä, joten soitamme niihin yrityksiin, jotka eivät ehdi vastata kyselyymme sähköisesti.

Rääkkylän ja Tohmajärven yrittäjille on lisätty kunnan pyynnöstä lisäkysymyksiä. Rääkkylän kunta on kiinnostunut valopiuhan käytöstä ja yrittäjien koulutustarpeista valopiuhan hyödyntämiseksi paremmin yritystoiminnassa. Tohmajärven kunta taas on kiinnostunut yritysten halukkuudesta ottaa työttömiä työnhakijoita työkokeiluun tai palkata palkkatukeen oikeutettu henkilö. Nämä tiedot hyödyttävät työllisyyskoordinaattori Sari Vesasta, joka voi antaa lisätietoja aiheesta kiinnostuneille yrittäjille.

Kysely on ollut auki reilun viikon ja olemme saaneet jo yli 200 vastausta, kiitos vastanneille ja lisää vastauksia otamme mielellämme vastaan! Alla linkit kyselyyn kunnittain:

Kitee

Tohmajärvi

Rääkkylä

 
Marjo Tikka, tiedotussihteeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti