31.3.2015

KYMMENYSTEN MERKITYS

Olimme viime viikolla Oma mökki -messuilla Helsingin messukeskuksessa Pohjois-Karjalan osastolla. Meiltä lähteneitä, seudun mökkiläisiä ja paljon muita messuvieraita kävi tarinoimassa maakunnan ja seudun asioista. Keskusteluissa ei enää Kiteen osalta noussut esiin vanhat tutut pesäpallo tai Nightwish – saatikka yleensä varma Kiteen kirkas – vaan Suomen kallein veroprosentti."Prosentteja kohta enemmän kuin pontikassa".

Korkeimman verottajan status ei ole paras mahdollinen markkinointikikka saada alueelle uusia asukkaita tai yrittäjiä. Entisiltä kiteeläisiltä paluumuuttohaluja kysellessä kova verotus oli yksi syy, miksi Kitee ei kiinnosta. Luonnollisesti töitäkin pitäisi löytyä. 

Verotuksen merkitys on noussut esiin myös tulomuuttajien yhteydenotoissa. Ei tarvitse etsiä veropakolaisia nalle-Wahlroosin muuttoseikkailuista, sillä meillä Kiteelläkin näköjään näitä pakolaisia on. Sain pari viikkoa sitten puhelun muuttajalta, joka kertoi muuttaneensa muualle vuoden veronmääräytymispäiväksi ja palanneensa takaisin tammikuussa. Ja samanlaisia eestaas-muuttajia tuntuu olevan enemmänkin. Verotus on monelle jo liikaa.

Mikä neuvoksi? 

Suvi Spoof, seutumarkkinoija 

Pohjois-Karjalan osastolla Oma mökki -messuilla keskusteltiin mm. Kiteen verotuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti