16.12.2013

KIITOS KULUNEESTA VUODESTA: JOKAINEN EURO ON TÄRKEÄ

Joulunalusviikot ovat sujuneet vilkkaasti - hieman alavireisen alkutalven jälkeen moni on herännyt taas perustamaan yritystä ja hakemaan tukirahoituksia. Hyvä niin, on mukava lopettaa tämä vuosi yritysneuvonnassa nousujohteisesti.

Vuoden vaihteessa on tapana muistella menneitä ja kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Niin teen minäkin – sydämelliset kiitokset kaikille, joiden kanssa olen työni puitteissa saanut asioida kuluneen vuoden aikana. Harvalla on mahdollisuus tehdä yhtä mielenkiintoista ja vaihtelevaa työtä kuin minulla!

Lisäksi haluaisin antaa erityiskiitokset oman seutumme kaikille kolmannen sektorin ja harrastajaryhmien toimijoille. Näinä joulunodotusviikkoina olemme taas saaneet nauttia monipuolisesta kulttuuri- ja tapahtumatarjonnasta: konsertteja, teatteriesityksiä, liikuntatapahtumia, näyttelyitä ja myyjäisiä ovat olleet järjestämässä kymmenet ja sadat vapaaehtoiset ja harrastajat. Pimeän syksyn ajan kukin ryhmä on valmentautunut ja harjoitellut esitelläkseen taitojaan. Liikunta- kulttuuri- tai muu vapaaehtoisharrastus mukavassa porukassa on monelle se elämän suola ja sisältö, minkä vuoksi omalla asuinpaikkakunnalla viihdytään ja pysytään. Ja tämän lisäksi luodaan viihtyvyyttä myös muille!

Uuden vuoden toiveena esittäisinkin, että kuntien päättäjät olisivat maltillisia leikatessaan määrärahoja seuratoiminnasta ja muusta seudullista kolmannen sektorin toimintaa tukevasta toiminnasta. Näillä suhteellisen pienillä euromäärillä saadaan paljon hyvää aikaan, tehdään ennaltaehkäisevää työtä ja pidetään seutukuntaa elävänä.

Esimerkkinä mainittakoon Keski-Karjalan Jetina ry:n kuntarahoitus. Tulevan ohjelmakauden Leader-rahoitus on suunnitelmissa n. 7 miljoonaa €. Tämä raha siis jaettaisiin tulevien seitsemän vuoden aikana tukieuroina maaseudun mikroyritysten, kyläyhdistysten, seurojen tai muiden toimijoiden kehittämishankkeisiin. Näillä euroilla tuettaisiin monen palvelun ja toiminnon säilymistä seudullamme. Kuntarahoituksen osuus koko potista on 13 %. Parinkymmenen tuhannen euron vuosisäästöjä hakemalla yksittäisen kunnan ”juustohöylä” voi leikata kokonaispotista pari miljoonaa! 

Näillä mietteillä kohti uutta, aktiivista vuotta 2014!
 
Mari Eskelinen-Mäki, yritysneuvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti