26.2.2013

KESKI-KARJALA TUTUKSI VENÄLÄISILLE MATKANJÄRJESTÄJILLE

Seudullamme vieraili pari viikkoa sitten viitisentoista henkilöä Petroskoin ja Sortavalan matkatoimistoista. Matka oli toteutettu ENPI-matkailuhankkeen kautta yhdessä Pielisen Karjalan ja Joensuun kanssa.  Me yritimme saada heidät kiinnostumaan Keski-Karjalasta matkailukohteena.
 
Aikataulu ja suunnitelmat menivät heti uusiksi, kun tulijoiden bussi ylitti rajan puolitoista tuntia myöhässä ja ensimmäisten käyntikohteiden yrittäjät ilmoittautuivat sairastuneensa. Onneksi löytyi matkailuyrittäjiä, jotka olivat valmiita ottamaan porukan vastaan lyhyellä varoitusajalla.  

Rajalla meinasi usko ryhmän tuloon mennä, mutta lopulta tapasimme matkaajat, jotka olivat lähteneet liikkeelle jo viideltä Suomen aikaa. Aikataulua jouduttiin muuttamaan, mikä onneksi sopi kaikille käyntikohteillemme hyvin. Vastaus oli muutoksesta ilmoittaessani: ”tulkaa kunhan kerkeette”. Tämä asenne sopii erinomaisen hyvin matkailualalla toimijoille, etenkin jos vieraana on venäläisiä. Ikinä kun ei tiedä, missä kunnossa Venäjän tiet ovat ja kuinka nopeasti raja ylittyy.  

Otimme ryhmän lämpimästi vastaan ja Väisäsen Birgitta nousi kyytiin kertomaan 9-tien varteen tulevista kohteista. Tutustuimme Jouhkolan hoviin, Hutsin urheilukeskukseen, Koivikon Kievariin, Matkakolmioon, Koivikon talleihin ja päätimme kierroksemme Pajarinhoviin.  

Matkatoimistojen edustajat olivat hämmästyneitä nähdessään, mitä kaikkea seudullamme on tarjota. He olivat innostuneita kauppakeskussuunnitelmista Tohmajärvelle. Kaikki olivat matkanneet Suomessa, mutta heillä ei ollut aavistustakaan, että näin lähellä rajaa on näin houkuttelevia kohteita.  

Jouhkolan hovin nuori isäntä Tuomas kertoi pienestä jääsaunastaan, joka oli aivan uutta suurimmalle osalle porukasta. Hutsin urheilukeskuksen edulliset hinnat, siisteys ja monipuoliset palvelut tekivät vaikutuksen. Koivikon Kievarin ruuat veivät kielen mennessään. Monet matkanjärjestäjistä olivat sitä mieltä, että Koivikolla aletaan pysähtyä usein, sillä hinta ja laatu sattuivat heidän mielestään hyvin kohdalleen. Tallien tuoksut eivät olleet kaikkien mieleen, mutta tuoreen yrittäjän suunnitelmat mm. ratsastusleireistä kiinnostivat. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että ohjausta pitäisi saada myös venäjän kielellä.  

Pajarinhovin vesipuisto soveltuu ryhmäläisten mielestä hyvin lapsiperheille. He pettyivät vain siihen, etteivät ehtineet kiertää eläinpuistoa. Lopuksi tutustuimme Pajarinhovin mökkeihin. Kommenteista päätellen he olisivat halunneet jäädä tänne saman tien.

Lähetimme kohti Kolia porukan, jolla oli mukanaan kassillinen esitteitä, paljon uusia kohteita ja kontakteja. Mielestään he olivat nähneet ja kuulleet muutaman tunnin aikana niin paljon uutta, että tunsivat olleensa matkalla jo kolme päivää.
 
Sini Hukka, yritysneuvoja

Venäläiset matkanjärjestäjät tutustuivat Koivikon talleihin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti