19.12.2017

HYVIÄ PÄÄTÖKSIÄ, HIENOA!

Keski-Karjalan kunnissa on tänä syksynä tehty hyviä päätöksiä, jotka vaikuttavat kuntien maineeseen ja toivottavasti parantavat vetovoimaakin. 

Tohmajärven kunnan päätös uuden koulukeskuksen rakentamisesta on hyvä merkki kunnassa asuville lapsiperheille. Hienoa! Samalla tämä on myös yksi kunnan markkinointivalteista uusia asukkaita houkutellessa. Terveet tilat lapsille ja nuorille kun alkavat olla valitettavan harvinaista herkkua. 

Kiteellä päätettiin eilen antaa lukiolaisille ilmaiset kirjat, Tohmajärven lukiossa näin on ollut jo vuosia. Hienoa! Tämä on iso kädenojennus kunnilta nuorille ja kustannuksista vastaaville nuorten vanhemmille, sillä Suomen lukiolaisten liiton laskelmien mukaan uusien kirjojen hinnaksi tulee koko lukioajalle lähes parituhatta euroa. Myös kaksoistutkintoa suorittavat saavat ilmaiset oppikirjat Kiteen lukiosta.

Toivottavasti Kiteen nuoret jäävät nyt ennemmin omaan lukioon kuin lähtevät maailmalle jo lukiovaiheessa. Lisäksi ilmaiset kirjat ovat tasa-arvokysymys, sillä nyt myös vähävaraisempien perheiden lapset pääsevät lukioon, kun kustannukset kohtuullistuvat.

Eilen päätettiin myös lääkäripäivystyksen lisäämisestä Kiteellä. Hienoa! Ensi vuonna lääkäriin pääsee myös alkuiltaisin ja lauantaisin. 

Teot ja päätökset lisäävät kuntien mainetta ja vetovoimaa, eivät tyhjät kaunolauseet.

Suvi Spoof, seutumarkkinoija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti