22.3.2017

KAKSOISKUNTALAISUUS SELVITETTÄVÄNÄ

Ensi viikolla postitamme kaikille Keski-Karjalan ulkopuolella vakituisesti asuville kesäasukkaillemme tuhdin kirjeen. Postia lähtee liki 3000 talouteen eri puolille Suomea. 

Moni mökkiläisemme pitää mökkikunnasta saapuvaa kirjettä ensimmäisenä kesän merkkinä, joten odotettu tämä posti on. Jälleen kerran olemme koonneet kirjeeseen Keski-Karjalan kesän tarjontaa. Koti-Karjalan kanssa yhdessä suunniteltu mökkiteemainen lehti täydentää mukavasti kesäasukkaille lähtevää pakettia.

Mökkiläisten asema ja kaksoiskuntalaisuus on noussut alkuvuonna valtakunnalliseen keskusteluun ja nyt taitaa alkaa tapahtuakin. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen käynnistää pääsiäisen jälkeen laajan ja perusteellisen selvityksen kaksoiskuntalaisuudesta (Kuntalehti 22.3.2017). Tarkoitus on tutkia, onko kaksoiskuntalaisuus ylipäätään mahdollista.

Yhä useampi asuu arkeaan jo monella paikkakunnalla ja mökkipaikkakunnalla vietetään yhä enemmän aikaa. Isoin kysymys kaksoiskuntalaisuudessa lienee verotus, sillä olisi kohtuullista, että mökkiläiset voisivat maksaa osan veroistaan mökkipaikkakunnalleen. Toivottavasti selvitys etenee laki- ja veromuutoksiin asti.

Mökkiläiset ovat seudun kunnille ja yrityksille elintärkeä ryhmä. Paikalliset palvelut ja kaupat saavat kesäasukkaista piristystä, samoin kesätapahtumiemme osallistujista iso osa on mökkiläisiä. 

Toivottavasti mökkiläiset käyttävät mahdollisimman paljon paikallisia palveluita, sillä kesäasukkaat ja muut lomalaiset turvaavat usein palvelujen säilymisen. Toivotetaan siis kesäasukkaamme lämpimästi tervetulleiksi Keski-Karjalan kesään – ja pitemmäksikin ajaksi!

Suvi Spoof, seutumarkkinoija

ps. Olemme Oma Mökki 17 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4.2017 Pohjois-Karjalan yhteisosastolla 7c130. Tervetuloa Kevätmessuille, sillä Oma mökin lisäksi samaan aikaan on meneillään myös Kevätpuutarha, Oma koti, Sisusta ja Ruoka&luomu -messut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti