1.4.2016

APRILLIUUTISOINTIA

”Puhoksen halleihin tulee tekstiilistä sellua valmistava tehdas, joka myös tekee sellusta kangasta ja ompeluttaa tuotteet Keski-Karjalassa ja perustaa ison verkkokaupan. Tehtaan koneistus tehdään paikallisten konepajojen yhteistyönä. Ompelu tehdään yhteistyössä Kiteen huonekalutehtaan kanssa. Toiveena on, että paikalliset asukkaat ja myös Venäjän puolen asukkaat tuovat vanhat vaatteensa keräyspisteisiin.” 

”Amerikkalainen sijoittaja (tuttu myös eurojackpot-mainoksista) alkaa rakennuttaa Niiralaan isoa merkkituotteiden outlet-ostoskeskusta, jonka pihalle tulee maailman suurin maailmanpyörä, josta näkee Laatokalle asti. Lapsenmielisiä ilahduttaa, kun ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta on suunnitteilla liukumäki maanalaiselle parkkipaikalle. Sijoittaja kommentoi, että ”näen Venäjän suuren potentiaalin, mutta Suomen turvallisuus verrattuna Venäjän epävarmaan tilanteeseen ja amerikkavastaisuuteen sai minut päätymään investointiin niin lähelle Venäjän rajaa kuin mahdollista. Rajaa lähinnä oleva kaavoitettu vapaa alue löytyi Niiralasta.”

”Rääkkylään rakennetaan Paksuniemeen mummolakonseptilla Suomen Florida. Keskeisenä sisältönä on lämmin puurakenteinen sisäpuisto, jossa on auringonpaistetta, sopivasti lämpöä, hiekkaranta, lämmin vesi. Tarjolla on myös erilaisia hyvinvointipalveluja ja paikallisista juomatuotteista tehtyä drinkkejä. Paksuniemeen alkaa kesällä myös laivaliikenne Joensuusta ja Savonlinnasta, ja lisäksi tehdään säännöllisiä risteilyjä Pietarista Saimaata pitkin. 

Sieltä on mahdollisuus hankkia pysyvä asunto, johon kuuluu Suomen Floridan vapaa käyttöoikeus. Liperin ikkunatehdas on yhdessä Rääkkylän muovin kanssa kehittänyt järjestelmän, joka kokoaa auringonlämpöä kesällä ja käyttää sitä talvella, jolloin saadaan autenttiset olosuhteet tehokkaalla energiajärjestelmällä, tämä on pilottikohde, jossa järjestelmää testataan.” 

Aprillipäivänä on ihana lukea uutisia, silloin kun ne villeimmätkin ajatukset tuppaavat toteutumaan. Ehkä jonain päivänä jokin näistä ”piloista” toteutuu jossain muodossa. Mitä muita hyviä aprilliuutisia keksitte, joiden toteutuminen olisi hienoa?

Sini Hukka, yritysneuvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti