9.9.2014

VAROITUS: BLOGI SISÄLTÄÄ YLTIÖPOSITIIVISUUTTA :)

Ystäväni haastoi minut kertomaan facebook-päivityksessäni kolme positiivista arjen asiaa viiden päivän ajalta. Myönteisten asioiden esiintuominen oli myös tämän Keski-Karjala -blogin alkuperäinen ajatus, joten päätin soveltaa samaa ideaa myös tämänkertaisen blogikirjoitukseni osalta. Joten tässäpä näitä, positiivisia tapahtumia yritysneuvojan arjesta menneeltä viikolta:
 
Maanantai
-          Entinen kollegani jäi eläkkeelle ja siirtyi saman tien eläkeläisyrittäjäksi – ihailtavan täynnä tarmoa ja ideoita!
-          Sain tiedon muutamalta yhteistyökumppanilta ja sponsorilta, että he osallistuvat 3.10. järjestettävään Iltalento Kiteelle kaupunkitapahtumaan.  Näyttää siltä, että Kiteen Yrittäjien järjestämästä Iltalennosta tulee monipuolinen ja mukava uusi tapahtuma syksyn pimeyttä piristämään.
-          Syyskuun alusta lähtien on ollut mahdollista hakea tukea yritysten kehittämispalveluihin, tämä mahdollistaa mm. yrityskohtaisten asiantuntijapalveluiden saamisen yrityksen kehittämiseen varsin edulliseen hintaan. Muiden EU-rahoitteisten tukimahdollisuuksien ollessa lähes tauolla, tämä mahdollistaa yritysten kehittämishankkeiden valmistelua ja suunnittelua ns. väliaikanakin.

Tiistai
-          Yksi uusi yritys synnytettiin tänään Keski-Karjalaan. Teimme perustamisasiakirjat yhdessä yrittäjä-paluumuuttajan kanssa! Myös toinen mahdollinen paluumuuttaja otti yhteyttä tarkoituksenaan palata kotiseudulle ja aloittaa täällä yritystoiminta.
-          Luonnontuotteiden ja lähiruoan alueella tapahtuu mukavaa kehitystä ja aktivoitumista. Välitin tietoa asiakkaillemme mm. luonnonyrttien ja -marjojen ym. luonnontuotteiden ostajasta, joka jatkojalostaa näitä luonnon antimia eteenpäin. Erästä asiakasta lainatakseni: ”Mahdollisuudet ovat rajattomat lähiruoka-sektorilla. Ei ole kuin tehdä!”
-          Rääkkylän kehittämisryhmässä kuultiin mm. Valokuitu-hankkeen sekä Mummola-hankkeen edistymisestä. Kumpikin etenee hyvin ja vahvalla tarmolla. Erityisesti ilahdutti kuulla Mummolan tiimoilta käynnistyvistä ”kyläravintoloista”. Mukavaa, että yhteisöllisyyttä ja innovatiivisuutta löytyy kyliltämme.

Keskiviikko
-          Syksylle suunniteltu luentotilaisuus varmistui. Tiedossa on asiantuntevaa asiaa omistajanvaihdosten verotukseen liittyen. Toive tämän tilaisuuden järjestämiseen tuli asiakkaaltamme, joten olen erityisen tyytyväinen, että voimme toteuttaa pyynnön.
-          Työhyvinvoinnin ja jaksamisen merkitys on noussut myös yrittäjien keskuudessa tärkeäksi aihealueeksi. Yhteistyökumppanin pyynnöstä välitimme tietoa tyhy-hankkeesta, ja saimmekin ensimmäiset kiinnostuneet yrittäjäyhteydenotot välittömästi.
-          Asiakkaalta tuli illalla tekstiviesti, jossa hän ilmoitti, että kehittämishankkeen viimeinen maksatuspäätös oli tullut. Rahat tilillä. Yhdessä laatimamme loppuraportti oli tyydyttänyt viranomaisia.


Torstai
-          Uppouduin erään yrityksen tulosennusteen laatimiseen. Insinööri minussa nauttii excel-taulukoiden äärellä. Työn iloa tämäkin!
-          Kävimme pitkän keskustelun erään asiakkaan kanssa jaksamisesta ja yrityksen uudelleen suuntaamisesta. Joskus täytyy myös levätä ja ottaa aikaa itselle. Mieltä lämmittävää on nähdä toipumisprosessin edistyvän ja yrittäjän suunnittelevan tulevia kuvioita.
-          Yhteydenottopyyntö erään myynnissä olevan yrityksen tiimoilta. Toivotaan, että asia edistyy. 


Perjantai
-          Yrittäjän päivän aamukahveille osallistui mukavasti väkeä Rääkkylässä, Kesälahdella ja Tohmajärvellä. Mukava oli tavata yrittäjiä ja kuulla heidän toiveitaan meidän työmme kehittämiseksi sekä tietysti nauttia kakkukahvit.
-          Lukion ekaluokkalaiset opettajineen tutustuivat kiteeläisiin yrityksiin. Vierailut tuntuivat onnistuneen hyvin. Kiitokset onnistuneesta yhteistyöstä lukiolle, opiskelijoille ja yrityksiään esitelleille yrittäjille.
-          Mielenkiintoista keskustelua ja tietoa sosiaalisen median mahdollisuuksista Ketin avoimilla ovilla.  Mielenkiinnolla odotan erään paikallisen yrittäjän some-kampanjan lanseerausta. Vapise Jounin kauppa!


 Mari Eskelinen-Mäki, yritysneuvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti