26.8.2019

YHTEISHENKI LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ

Useiden tapahtumien järjestelyt vaativat yhteishenkeä sekä toteuttajien välistä tiivistä yhteistyötä. Muun muassa perinteisten Potsipäivien ohjelma juhannuksen jälkeisellä viikolla koostuu nimenomaan eri organisaatioiden ja yhdistysten yhdessä suunnittelemista ja toteuttamista tapahtumista. Myös heinäkuun loppupuolella vietettävät Värtsiläpäivät kokoavat toimijat yhteen. Viime viikonloppuna järjestettiin suuren suosion saavuttanut RajanRyssäys, jonne kokoontui jenkkiautoharrastajia maakunnasta sekä järjestettiin ensimmäiset Miss Tyllikäs Pin Up -kisat.

Venäjän keisari ja Suomen suurruhtinas Aleksanteri I:n vierailun 200-vuotisjuhlaa vietetään Pohjois-Karjalan maakuntapäivän kunniaksi lauantaina 31.8.2019 pienoisnäytelmän merkeissä, joka sijoittuu osittain oikeille tapahtumapaikoille. Tapahtuman järjestely on ollut iso ponnistus ja erinomainen esimerkki toimijoiden välisestä tiiviistä yhteistyöstä.

Maakuntapäivää juhlistetaan Tohmajärvellä myös urheilullisemmin, kun legendaarisella Likasten kentällä eli keskusurheilukentällä mittaa toisistaan ottavat Tohmajärven Pomppu ja Jyrin Pomppu. Luvassa on varmasti maakuntapäivän komeimpia humautuksia. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa mukana olleille. Iso työ alkaa lähestyä maaliaan.

Syksyn edetessä järjestetään Tohmajärvellä suuren suosion saavuttanut Hämärätori, jota tänä vuonna vietetään perjantaina 27.9. Hämärätori sijoittuu Nymanin museoalueelle, jonka tunnelma sopii erinomaisesti erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tapahtuman suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja uusia kujeitakin on suunnitelmissa. Sen voi jo tässä vaiheessa luvata, että Hämärätorilla nautitaan tänä vuonna kaikilla aisteilla.

Myös elinympäristöä ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia voidaan kehittää yhteistyössä. Vuosien työn jälkeen Kirkkoniemessä pääsee taas uimaan, kun Unelmien uimaranta otettiin käyttöön. Tohmajärven veden laadun parantamiseen tähtäävät hankkeet saivat alkukesästä merkittäviä maakunnallisia ja valtakunnallisia tunnustuksia työstään.

Heinäkuussa talkoiltiin kuntalaisten sekä suomalaisten ja venäläisten tutkijoiden kanssa vieraslajien torjumisen osalta, kun villiintyneellä puistoalueella kitkettiin jättipalsamikasvustoa sekä pyrittiin heikentämään lehtokotiloiden elinolosuhteita.

Erilaiset tapahtumat kokoavat yhteen nykyisiä ja entisiä tohmajärveläisiä, vapaa-ajanasukkaita, matkailijoita ja vierailijoita. Kunnan elinvoimalle aktiiviset toimijat ja tapahtumat ovat parasta lääkettä. Hyvän kuntaimagon ohella tapahtumat tuovat paikkakunnan palveluiden pariin uusia asiakkaita ja enemmän ostovoimaa.

Kunnan elinvoiman kasvattamisessa viihtyisyys on yksi tärkeimmistä kriteereistä. Viihtyisyyden parantamisessa ovat toimivat peruspalvelut, hyvät harrastusmahdollisuudet ja elinympäristö sekä rikas tapahtumatarjonta avain asemassa. Alueella vallitsevalla yhteishengellä pääsee näiden asioiden edistämisessä pitkälle. On ollut ilo tutustua aktiivisiin toimijoihin Tohmajärvellä ja yhdessä olemmekin jo saaneet paljon aikaan.

Anniina Kontiokorpi, kehittämispäällikkö, Tohmajärvi

Värtsilässä järjestetty Rajanryssäys houkutteli väkeä viime viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti