11.6.2014

KESÄTAPAHTUMAT TULEVAT

Tohmajärven Potsipäiviä vietetään 23.-30.6. tavallista juhlavammin, sillä pitäjäjuhlilla on edessään 40-vuotis juhlavuosi. Potsipäivien nimi juontaa juurensa Maiju Lassilan ”Tulitikkuja lainaamassa” -romaanin sianporsaaseen, eli potsiin. Tohmajärven Potsipäivien ohjelmassa on mm. Katri Helenan konsertti ja paljon muuta ohjelmaa. 

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna (28.-29.6.) Kesälahdella ratkotaan lohikuninkuus Puruveden Lohikuningas soutu-uistelukilpailussa. Karjalan Kievarin piha-alueella järjestetään tuolloin myös muikkumarkkinat. Lähde mukaan kisaamaan tai ihan vaan kiertelemään alueella!

Rääkkylän Kihaus on yksi tärkeimmistä vuosittaisista kansanmusiikkitapahtumista Suomessa. Kihaus valloittaa Rääkkylän heinäkuun alussa, 4.-5.7. Kesällä 2014 festivaalin lavalle nousevat esimerkiksi Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Arttu Wiskari sekä lukuisa joukko muita hienoja esiintyjiä.  

Puhoksen Perinnepäivät järjestetään Kiteellä 12.-13.7., yhdeksättä kertaa. Perinnepäivät ovat koko perheelle sopiva kesäinen ulkoilmatapahtuma, jossa on esillä on mm. koneita ja vanhoja työmenetelmiä. Pääset kokeilemaan, tekemään ja puuhaamaan myös itse!.

Suurtapahtumien uusin tulokas, Nallerock, rokkaa perjantaina ja lauantaina 25.–26.7. Kiteen Rantakentällä. Festivaalin järjestää Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO).  Nallerockissa esiintyvät mm. Suvi Teräsniska, Neljä Ruusua, Samuli Putro, Karri Koira & Ruudolf sekä Viikate.

Suurtapahtumien lisäksi Keski-Karjalan kesässä on tarjolla lukuisia pienempiä tapahtumia ja kulttuurielämyksiä. Kesäteatteriin on mahdollista mennä niin Kiteellä, Tohmajärvellä kuin Värtsilässäkin. Rantakentällä pelataan myös jännittäviä otteluita miesten superpesiksessä läpi kesän.

Valitse omasi tai käy vaikka useammassakin!

Anna Jetsu, projektikoordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti