26.9.2013

LÄHELTÄ SYDÄMEN ASIAKSI

Keski-Karjalan kartta muistuttaa sydäntä. Otimme sydämen tunnukseksi kampanjassa, jolla muistutamme paikallisen ostamisen merkitystä palvelujen säilymiselle omalla seudulla.

Monipuoliset palvelut ja erikoisliikkeet ovat elinvoimaisen paikkakunnan merkki. Se, että palveluja käytetään ja ostokset tehdään omissa kaupoissa, on edellytys niiden säilymiselle. Nyt joulun  lähestyessä olemme jälleen herättelemässä paikallisen kuluttamisen tärkeyttä ”Hanki joulu läheltä” –kampanjan voimin.

Moni tekee ostopäätökset hinnan mukaan: mistä halvemmalla saa, sieltä ostetaan. Joensuu ja Savonlinna houkuttelevat monet ostoksille, vaikka useimmiten taitaa jäädä kauppareissun bensakulut ja matkaan käytetty aika laskematta ehkä halvemmalla ostettujen tuotteiden hintaan. Netin kautta tilataan yhä enemmän tavaraa, virtuaalikaupassa kun valikoimat eivät taida ihan heti loppua. Mutta jos paikallisia palveluja ei käytetä, katoavat palvelut kokonaan tai valikoima supistuu. Onneksi kesäasukkaat ja venäläiset matkailijat tuovat omat euronsa lisäksi – ovat monen yrityksen pelastus Keski-Karjalassa.

Paikallisilta yrittäjiltäkin kaivataan uudistumista ja omaa tuotekehitystä. Tuotteita myyville yrityksille verkkokauppa on hyvä keino täydentää paikallista kulutusta. Esimerkiksi kiteeläinen nahkaverstas ja lahjapuoti Erästuote myy omia tuotteitaan nettikaupan kautta. Itse ommellut koirien nahkaliivit tai moottoripyörien satulat löytänevät täsmäasiakkaat maailmalta.

Toisekseen paikalla tuotetut palvelut eivät ole ostettavissa virtuaalisesti. Tietokone ei - vielä ainakaan – leikkaa hiuksia, hoida jalkoja tai hiero hartioita. Eikä lähiruokaa tuoteta kaukana.

Hanki joulu läheltä –kampanjassa herätellään käyttämään paikallisia palveluja ja erityisesti hankkimaan lahjat seudun kaupoista ja erilaisten palvelujen tuottajilta. Toivomme paikallisten yritysten ottavan kampanjan sisällön tekemisen sydämen asiakseen, jotta markkinoitava lahjatarjonta olisi mahdollisimman monipuolinen ja luovakin. Uusia lahjaideoita kannattaa pohtia! Lahjakortillahan voi antaa lahjaksi vaikka autonhuollon, keittiöremontin, hemmotteluviikonlopun, ratsastustunnin tai erilaisia lähiruokatuotepaketteja  perinteisempien tavaralahjojen sijaan. Tietysti oman budjetin ja lahjansaajan mieltymysten ja toiveiden mukaan.
 
Lahjatarjontaa ja yritysten osallistumista voi seurata mm. facebook-sivulla Lahja Keski-Karjalasta.
 
Suvi Spoof, seutumarkkinoija


Kampanjaan kuuluu mm. Lähiostoksia-kangaskasseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti